5 bra tips för att göra ditt eGeneratormail mer mobilvänligt

1. Bygg mailen i en enspaltig mall. I en mobil vill vi som användare hellre scrolla nedåt än i sidled, så det är därför bättre att bygga information på längden än på bredden, sett ur ett mobil-perspektiv.

2. Använd en större text-storlek. Eftersom en mobilskärm är mindre, så kan det bli svårt att läsa en allt för liten text. Välj därför en textstorlek som är något större än standard. Överdriv dock inte, då en allt för stor text istället kan bli svårt att läsa på en datorskärm…

3. Öka avståndet runt länkar. Har du flera länkar efter varandra kan det vara svårt att på en mobilskärm trycka på rätt länk om det ligger för tätt. Öka därför avståndet mellan länkarna så blir det lättare för mobilläsaren att trycka på rätt. Du kan även välja en större text-storlek för just länkar så blir det ännu lättare att trycka på dem.

4. Använd små bilder. Tänk på att stora bilder tar upp mycket plats på en liten skärm, så håll dig till mindre bilder om du vill att ditt mail ska vara enkelt att läsa i en mobil.

5. Testa! Det allra bästa är om du efter det att du skapat ditt mail testar att öppna det i både en dator och en mobil. Om du har möjlighet kan det även vara intressant att testa hur det ser ut och fungerar i en surfplatta. Surfplattor är dock inte alls lika vanliga som mobiler i Sverige(ca 20 % har en surfplatta och ca 58 % har en smartphone). När du testar så ser du själv hur det ser ut och om det är lätt att ta till sig budskapet och klicka på ev länkar. Tänk dock på att alla mobiler inte beter sig lika. T.ex. en iPhone anpassar automatiskt det mottagna mailet och skalar om det till 100% av skärmen, något som en Android inte gör.

Share