Mitt abonnemang

Tillbaka till FAQ

Är det lag på att ha en dubbel opt-in i sitt anmälningsformulär i Sverige?

Nej, det är inte lag på att ha en sk. dubbel opt-in i Sverige. Däremot finns det andra länder som kräver det. T.ex. Tyskland är hårda på den här punkten. Där gäller, oavsett om du är privatperson eller ett företag, att dina kontakter har gett sitt medgivande till kommunikation från dig via en så kallad dubbel opt-in.

Vad är en så kallad ”dubbel opt-in”? Och hur fungerar det i eGenerator?

En dubbel opt-in är, enkelt beskrivet, ett dubbelt godkännande från mottagarna att de önskar kommuniceras med via e-postmarknadsföring.

När mottagaren fyllt i sina uppgifter i ditt anmälningsformulär sänds ett mejl till dennes inkorg. Där måste en ytterligare bekräftelse göras för att mottagarens kontakt ska lagras i din kontaktdatabas i ditt eGeneratorkonto. Bekräftelsen sker i form av ett klick på en länk.

Under Mitt abonnemang > Anmälningsformulär skapar du en anmälan med dubbel opt-in.

Hur gör jag för att koppla ihop min hemsida och mitt eGeneratorkonto?

Om du vill att de som besöker din hemsida ska kunna anmäla sig till ditt nyhetsbrev, då kan du skapa ett sk anmälningsformulär.

Du skapar ditt formulär inne i ditt eGeneratorkonto under Mitt abonnemang.

Där genererar du koden till anmälningsformuläret och när du lagt in den på din hemsida så samlas informationen från de som fyller i formuläret löpande och du får det direkt i ditt eGeneratorkonto.

Finns det ett sätt att samla in mina hemsidebesökares mailadresser och smidigt få dem sorterade i eGenerator?

Javisst!

Under Mitt abonnemang > Anmälningsformulär skapar du HTML-koden som du behöver implementera på din hemsida.

Tips!
Det är inte bara prenumerationer till ditt nyhetsbrev du kan samla på detta sätt. Du kan ha hur många formulär som helst. Inbjudningar till event, Intresseanmälningar för produkter. Endast fantasin sätter gränser!

Om jag vill ha min logotyp som standard i varje mall, hur går jag till väga?

Under Mitt abonnemang laddar du upp din logotyp. Det behöver du endast göra en gång, sedan placeras den per automatik i alla dina nya mallar.

Tillbaka till FAQ