Textredigering

Tillbaka till FAQ

Varför blir texten konstig i testutskicket när det ser rätt ut i editorn?

Radbrytningar, tabbning m.fl. är kommandon som inte genererar några synliga tecken för ögat, men kan följa med när du kopierar texten och klistrar in i din mall. eGenerator läser dessa kommandon och översättningen till HTML kan då bete sig olika i olika program.

Om du stöter på problem så finns det två sätt att lösa det:

1. Det enklaste sättet är att klistra in texten i din dators Notepad (för PC) Simple TXT Editor (för Mac) och kopiera sedan texten därifrån och klistra in i din mall.
2. Om du har kunskap i HTML-kodning kan du använda dig av ikonen där det står < >. Där ser du hur texten ser ut hårdkodad och kan ta bort eventuell ”fulkod”.

Jag skulle vilja göra mina kampanjer mer personliga. Går detta?

All information som du lagt in på varje kund går att väva in i texten för att göra kampanjen mer personlig.

I textredigeringsrutan finns en sk. dropdown som heter Personifiera där kan du välja vilken information om kunden, som du lagt till i Kontakter, som ska synas i utskicket.

T.ex. Om du vill starta varje mail med Hej och förnamnet. Då ser det ut så här Hej [Förnamn], inom klamrarna kommer den uppgift du har i din kontaktinformation under Förnamn att adderas om ingen information finns kommer kampanjen att vara tom där [Förnamn] står, då  kommer det endast att stå Hej.

Tillbaka till FAQ